top of page

Even voorstellen

Eigenaar Mountain Whispers

Mijn naam is Marleen van den Berg. Samen met mijn echtgenoot heb ik drie volwassen zonen. 

 

De naam van mijn kennel 'Mountain Whispers' is afgeleid van mijn  achternaam:  van den Berg en van mijn eerste Golden Retriever:  Whisper.

In april 2010 is de kennel naam 'Mountain Whispers' geregistreerd door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Hierbij voldoen mijn kennel en ik als fokker aan de kwaliteitseisen en criteria, voor het voeren van een kennelnaam, gesteld door de Raad van Beheer.

 

Ik heb verschillende honden gehad en allen hadden een belangrijke plek in mijn leven. 

Een Golden Retiever was al lang een grote wens van mij. En na een zorgvuldige zoektocht ben ik eigenaar geworden van Whisper, stamboom naam:   "Joyhearts Handsome Harmony".

Eind juli 2008 kwam Whisper ons gezin binnen huppelen. En sinds dien heeft dit 'Gouden' ras mijn hart gestolen. Door de enorme 'will to please' zijn het fantastische gezins-, show- en werk/jacht honden. De Golden Retriever heeft een karakter met veel mogenlijkheden, zodat hij voor een ieder, met zijn specifieke wensen, een echt 'maatje' zal zijn.

 

Inmiddels hebben twee nakomelingen van Whisper onze roedel aangevuld:

"Mountain Whispers Blue Bouquet" (2011)  roepnaam: Bucket  

"Mountain Whispers Summer Time Date" (2014)  roepnaam: Floor    

                                                                                               

De ouderdieren waarmee ik fok, evenals de puppy's die ik fok, voldoen allen aan de eisen van het Verenigingsfokregelement van de rasvereniging: Golden Retriever Club Nederland (G.R.C.N.) en aan het Basisregelement Welzijn en Gezondheid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. 

 

Bij mij staan gezondheid en karakter van de pups voorop.

De puppies groeien met veel zorg en liefde in huislijke kring op, waarbij zij ook met (kleine) kinderen, katten en andere honden in aanraking komen. Dit alles draagt bij aan een optimale socialisatie.

De puppy bezoeken vinden plaats wanneer de pups 3- en 5 á 6 weken oud zijn. Bij de leeftijd van 8 weken, mogen de hondjes verhuizen naar hun nieuwe thuis.

Met het ondertekenen van de koopovereenkomst is de pup van u. Tot die tijd is de pup mijn eigendom en kan ik, bij gebrek aan vertrouwen, alsnog besluiten de pup niet aan u te verkopen. 

Als de pups verhuizen naar hun nieuwe 'roedel', dan zijn zij gechipt, ontwormd en geënt. In hun bagage zit een stamboom, Europees dierenpaspoort met gezondheidsverklaring van de dierenarts, eigendomsformulier, koopovereenkomst, nestgeur doekje/knuffel, voer voor de eerste maand en een begeleidingsmap met oa. voedingsschema, entingsschema, bewegingsschema en de nodige relevante informatie.

Voor mijn puppy's wens ik actieve baasjes die de hond zijn hele leven een liefdevol en vast thuis kunnen en willen bieden en veel tijd hebben om met hun Golden maatje van alles te ondernemen.

 

Om mijn kennis van de hond in het algemeen en het fokken in het bijzonder te vergroten heb ik, met goed gevolg, de KK1 en de KK2 (kynologische kennis) opleiding gevolgd.

 

Als fokker voldoe ik aan de regels van het Basis Regelement Stambomen van het Kynologisch Regelement (overzicht op www.raadvanbeheer.nl). Dit betekent dat de gefokte pups een F.C.I. erkende stamboom van de Raad van Beheer zullen hebben. (F.C.I. : Federation Cynologique Internationale)  

     

Als fokker ben ik lid van de rasvereniging: de G.R.C.N.

 

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een pup en zijn uw eventuele kinderen ouder dan 6 jaar, dan bent u welkom contact met mij op te nemen via E-mail, telefoon of door het invullen van het contact formulier (zie contact pagina).

bottom of page